Tekstschrijven

Een tekst moet de lezer aanspreken en een boodschap overbrengen. Wij zorgen voor heldere, foutloze teksten. Wat voor tekst u ook nodig hebt: u vraagt – wij maken. Een artikel schrijven is een basisvaardigheid van een redacteur of journalist. Saskia van Weert-Berghout, oprichter van RedactieNet, is haar loopbaan begonnen met het schrijven van artikelen voor allerlei tijdschriften, bedrijfsmagazines en periodieken.

Het schrijven van duidelijke teksten voor gedrukte of online media is een van de kerndiensten van RedactieNet. We zijn geen reclameschrijvers, maar artikelen over uiteenlopende onderwerpen worden duidelijk, vlot en levendig geschreven. Passend bij de doelgroep, geheel volgens uw wensen en conform de stijlvoorschriften van uw medium.

Webredactie

Een website is een multimediaal geheel dat de brug vormt tussen een bedrijf of een medium en de bezoekers. Wij maken boeiende content en plaatsen die op uw site in de gewenste vorm, via uw cms of WordPress, al dan niet voorzien van afbeeldingen.

Mensen lezen vluchtig op internet. Ze scannen de koppen en onderschriften, kijken naar foto’s en zoeken naar steekwoorden om de inhoud zo snel mogelijk in zich op te nemen. Wat ze interessant vinden, lezen ze wel, maar vaak niet van begin tot eind.

Een tekst voor internet moet daarom aan andere eisen voldoen dan een tekst in een tijdschrift of boek. Wij zijn deskundigen op dit gebied en denken graag mee over de invulling van uw website.

Eindredactie

Taalfouten en slecht lopende zinnen leiden de aandacht van een lezer af. Wij kijken uw artikelen, boeken en tijdschriften na en zorgen ervoor dat ze goed lopen.

Eindredactie is meer dan alleen het corrigeren van stijl- en spelfouten in teksten. Het is een proces dat ervoor zorgt dat een tekst door de doelgroep zo gemakkelijk mogelijk kan worden gelezen en begrepen.

Als wij eindredactie doen voor een opdrachtgever, verdiepen we ons in de lezer en kijken we van daaruit wat er moet gebeuren met een tekst.

Of het een brochure, reportage, artikel of boek betreft: wij zorgen ervoor dat de tekst foutloos is en dat de zinnen vlot lopen.

Bloggen

RedactieNet is bedenker van het blog www.eetnieuws.nl. Elke maand weten meer dan 60.000 unieke bezoekers de weg naar deze site te vinden voor lekkere recepten en nieuwtjes over eten. Wij bloggen ook graag voor andere partijen, de tone of voice en onderwerpkeuze is uiteraard in overleg. We weten veel van WordPress, en andere systemen pikken we snel. op.